LA IMPORTÀNCIA DE LA NUTRICIÓ

Benvolguts Triatletes! Avui i com cada dimecres, us portem un nou post de Blog! En aquest cas, serà referent a la importància de la nutrició per a un esportista, especialment per a joves de 8-10 anys que inicien un nou camí dins d’aquest esport. Esperem que us serveixi i que pugueu utilitzar alguns dels nostres tips!

A l’Escola Catalana de Triatló potenciem que els joves adquireixin uns hàbits de vida saludables, estan en època de creixement i s’ha de tenir molt en compte. Pensem que tenir una bona planificació i fer uns bons entrenaments és important, però sempre hem de tenir cura de la nostra alimentació i hidratació. De fet, serà la nostra “gasolina” per afrontar els entrenaments i competicions establerts, i és per això, que hem de prestar-li especial atenció.

A partir de la nostra experiència i formació, hem desenvolupat unes tècniques que pensem que seran molt recomanables a seguir per a esportistes joves (de 8 als 17-18 anys). A continuació trobareu els tips ECT més importants! Feu-li un cop d’ull i poseu-los en pràctica!

TIPS ECT:

-Abans d’un entrenament o competició, no menjar làctics. Son més difícils de digerir i podem agafar el famós “flato”.

-Abans de qualsevol entrenament i competició, és important ingerir aliments que sabem que ens senten bé i que ens aportaran l’energia necessària pel nostre organisme.

-Anar-se hidratant durant el dia per afrontar els entrenaments i competicions amb garanties i amb les millors condicions. No beure grans quantitats en determinats moments, sinó beure petites quantitats i de forma més regular.

-Abans de qualsevol competició, no provar coses noves. Si sabem que un aliment ens senta bé, ingerir-lo. Durant els entrenaments si que podrem provar altres aliments per veure si el nostre cos és capaç d’assimilar-ho millor.

-Els hidrats seran essencials i necessaris abans dels entrenaments més intensos i de les competicions. Desprès, per recuperar, la millor opció serà una bona ingesta de proteïna.

-Diuen alguns experts que menjar la fruita abans de cada àpat beneficiarà l’absorció de les vitamines.

-Serà essencial i molt important tenir una dieta variada, saludable i equilibrada.

A mode de reflexió: moltes vagades premiem els nostres fills amb menjar que no és sa, i els castiguem amb menjar saludable.

Ens veiem la setmana que ve Triatletes! Esperem que us hagin agradat els tips ECT de nutrició!

Deja un comentario